Nieuwsbrief januari 2013

 

 

 

 

Naaimachine Totaal

Deze nieuwsbrief bevat afbeelding,



als deze niet correct worden weggeven kunt u hem

hier online bekijken.

 oliebol2

Nieuwsbrief januari 2013

Beste Bezoeker 

Een nieuw jaar om samen wat moois van te maken

Inmiddels is er al weer een nieuw jaar aangebroken. We willen dan ook graag beginnen met de beste wensen voor iedereen. Wij wensen U een gezond, gelukkig, gezellig en uiteraard creatief 2013 toe. Wij zullen ons uiterste best doen om er weer iets moois van te maken en U weet de deuren staan bij ons altijd open ook voor een simpele vraag of een kop koffie of thee.

Workshops in de maand januari

      3 januari kinderworkshop hotfix 10.30-12.30

      4 januari kinderworkshop maak en appliqueer je eigen toilettas of etui  13.30-16.30

      9 januari meidenles   13.30-15.00 naailes voor meisjes van 8 tot 12

    10 januari Quilting Bee met Marie-Jozé  10.00-12.30 (vol)

    11 januari Frans winkelstraatje borduurworkshop 10.00-16.00

    15 januari Gezellige borduurmiddag met Lenie 13.30 - 16.30 (vol)

    19 januari Quilting Bee met Marie-Louise 9.30-12.00

    23 januari meidenles  13.30-15.00 naailes voor meisjes van 8 tot 12

    24 januari Gezellige borduurmiddag met Lenie 13.30-16.30

    25 januari Richelieu met de borduurmachine  13.30-16.30 zie afb.

    26 januari Deurstopper de Haan met borduurmachine deel 1  13.00-16.30 zie afb.

 


 

Cursus Moulage Ton Verswijveren

Voor wie niet tot september wachten wil: Bij voldoende deelname komt Ton in februari en maart naar Kerkrade voor een extra cursus moulage. Klik  hier als U meer over moulage en de cursus van Ton wil weten. De datums zijn voorlopig 19 februari, 12 en 26 maart, alle drie van 10.00 tot 16.00, een vierde dag wordt nog geprikt.

Aanmelden graag zo snel mogelijk

160 JANOME Logo

Janome is in het najaar uitgekomen met weer twee machines met boventranport en niet zomaar boventransport, maar vier verschillende mogelijkheden, voor iedere klus het juiste boventransport. Twee brede boventransport voeten voor het grote en evt. grovere werkgebied en twee smalle: één voor het feilloos inzetten van een rits en één voor het fijnere werk, zoals driehoekjes aan elkaar naaien. Doordat ook de voetdruk aan te passen is, is dus ook een dikkere quilt  goed door te quilten, doordat hij goed te bewegen is. We hadden al de 6600, de 7700 en de 12000, daar zijn dus nu de 8200 en de 8900 bijgekomen.

 

Logo Bernina claim belowR klein

Bernina laat steeds weer zien dat naaien een moderne hobby is, niet oubollig, maar juist trendy. Deze keer blijkt dat uit een ontzettend, mooie trolley om je naaimachine in te vervoeren, bv. naar de naailes of een quiltweekend met vriendinnen. Kom kijken en proberen, want hij is echt super.

 

                                                  trolley

HV Logo NEU klein

Deze keer voor Husqvarna Viking en Pfaff een gezamenlijk verhaal. Beiden merken hebben een programma op de markt gebracht, wat eigenlijk veel te weinig in de belangstelling staat: QuiltDesign Creator. Voor diegene, die een borduurmachine hebben of erover nadenken en tevens quilts maken is dit een een hele mooie software. Zowel voor de randen, de blokken of de etiquetten zijn er eindeloos veel mogelijkheden met de mooiste resultaten. Zeker niet moeilijk, maar onbeperkt qua mogelijkheden en een mogelijkheid om je quilts zelf op een geweldig mooie manier door te quilten.

Software

 Naaitip: Hoe maak je zelf paspels?

    paspel

Een paspel wordt gemaakt door vulkoorden in een biaisband of strook stof met schuine draadrichting te naaien. Knip stroken die breed genoeg zijn om om het vulkoord gewikkeld te worden plus 3 cm voor de naadtoeslag. Naai korte stroken onder een hoek aan elkaar om de benodigde lengte te krijgen.

Gebruik hiervoor de paspelvoet voor smallere paspels of de koordvoet voor dikkere paspels. Vouw de strook doormidden om het vulkoord en leg de knipkanten van de strook stof daarbij op elkaar. Leg de stof onder de voet met het vulkoord tegen de rand van de naaivoet. Stel de naaldpositie zo in dat u strak tegen het vulkoord naait.

Om de paspel tussen de stoffen te naaien, speldt u de paspel aan de kleding of bv. tussen het kussen met de goede kanten op elkaar, de knipranden op elkaar. Paspels kunnen op één laag stof worden aangebracht of tussen twee lagen stof worden genaaid. Knip bij hoeken en bochten de naadtoeslag in tot het vulkoord, waarbij u oplet dat u niet door de steken knipt. Naai vast met de paspelvoet of met de koordvoet.

Tijdens onze  workshop naaivoeten worden de mogelijkheden met deze naaivoet uitgebreid behandeld en daarnaast nog vele andere naaivoeten Lees meer

Artikel van de maand

Paspelvoeten, zijn zoals hierboven beschreven handig om paspels te maken, maar als je machine een mogelijkheid heeft om met de naald naar links en rechts te gaan zijn koord oftewel parelvoeten veel functioneler en hebben veel meer mogelijkheden. Je kunt hiermee paspels maken, maar ook allerlei soorten dik koord of zelfs parelkoord opnaaien op een hele simpele en snelle manier. Van Janome, Husqvarna, Bernina en Pfaff hebben wij deze voeten over het algemeen op voorraad.

parelvoet       

Komende evenementen

Zet alvast in Uw agenda:

22 en 23 februari Open dagen van 10.00 tot 17.00  Presentatie van het nieuwe seizoen

 

Ons standaardcursus aanbod

       Naailes

Tienerles 12 tot 18 jaar

Meidenles 8 tot 12 jaar

Naaicafé

Lingerie, badmode en leer

www.naaimachinetotaal.nl

info@naaimachinetotaal.nl

Akerstraat 80f Kerkrade 045 5431693

 

   

 

 

 

Deel deze nieuwsbrief: Facebook LinkedIn Twitter Hyves Google+

 U bent onder het volgende emailadres bij ons ingeschreven .

Copyright © 2012 Naaimachine Totaal.