De best gesorteerde speciaalzaak!

Janome Memory Craft 14000

De Horizon Memory Craft 14000 biedt een uitzonderlijk grote werkruimte: 280 mm breed, 120 mm hoog. De grootste quilts, een gigantische hoeveelheid stof voor gordijnen - er is geen enkel project dat de Horizon MC 14000 niet aankan. Krachtige LED-verlichting op 5 locaties verlicht het werkoppervlak perfect. Dankzij het AcuFeed Flex-boventransportsysteem met differentieel en automatische persvoetdrukregeling biedt deze machine een perfect transport op alle materialen, zelfs de moeilijkste gladde, rekbare stoffen.

Typisch voor de Japanse fabrikant Janome is de perfecte stabiliteit, het stille geluid en de absolute betrouwbaarheid van haar machines.

Dit lage geluid wordt gegarandeerd door kwalitatief hoogstaande elektrotechniek, duurzame materialen, degelijk ontwerp en uitzonderlijk nauwkeurige fabriekstoleranties. Dit is onder andere zichtbaar in de topkwaliteit van de grijper. Ook het automatische draadafknipsysteem is zowel degelijk als extreem betrouwbaar.

Accurate resultaten zijn gegarandeerd met 91 naaldstanden: op deze machine kan je de naaldpositie per 0,1 mm instellen.

Moeilijke materialen zoals kunstleder, kurk, gladde, snel rimpelende of rekbare materialen - verschillende materialen samen naaien, het vormt geen enkele uitdaging meer dankzij het Superior Feed Plus ondertransport dat naadloos samenwerkt met het volledig verwijderbare AcuFeed Flex boventransportsysteem. Dankzij het differentieel kunnen ook verschillende materialen perfect worden verwerkt, wat niet het geval is met klassieke boventransportsystemen.

Met de standaard meegeleverde verlengtafel wordt het werkoppervlak nog groter.

Het grote 9 inch HD kleuren-touchscreen laat je via de razendsnelle interface toe om snel en gebruiksvriendelijk te navigeren door nuttige steken, borduurmotieven, lettertypes, de bewerkingsmodus of de instellingen van de machine. Via het SET-menu kan de machine op allerhande manieren aan jou worden aangepast. Zodat de machine voor jou werkt. Via de Stitch Composer-software kan je zelf steken ontwerpen op je pc. Gebruik je je machine korte tijd niet ? De machine schakelt een screensaver en een energie-besparende standy-modus in.

De screensaver kan naar wens worden ingesteld met persoonlijke foto's. Via de Stitch Composer-software kan je zelf steken ontwerpen op je pc.

Via de ingebouwde naaigids toont de machine je snel en moeiteloos de weg naar de juiste steek, met de juiste steekinstelling voor de gebruikte stof.

De onafhankelijk werkende spoelmotor windt snel een nieuw spoeltje zonder het garen te verwijderen uit de machine.

Lichte, soepele materialen worden probleemloos verwerkt dankzij de verwisselbare naaldplaten en de naaldplaat-sensor. Met een hendel wissel je in enkele seconden de standaard naaldplaat naar de meegeleverde rechtsteek-naaldplaat of HP-naaldplaat. Elke naaldplaat wordt herkend door de machine, waarna de machine meteen de steken uitschakelt die niet geschikt zijn voor die naaldplaat.

Dankzij de instelbare kniehevel en naaldstopfunctie (al dan niet gecombineerd met de automatische persvoetheffing) heb je steeds je handen vrij om een groot pak stof te draaien of te verplaatsen.

De automatische bovendraadspanning past zichzelf automatisch aan afhankelijk van de steek en past zichzelf indien nodig aan wanneer je de steekbreedte en steeklengte wijzigt.

De mechanische spoeldraadsensor controleert tijdens je naaiwerk de hoeveelheid spoeldraad en vermijdt aldus dat je voor het einde van de naad zonder spoeldraad komt te zitten.

Om onnodige problemen te vermijden bij bovendraad-breuk houdt de bovendraadsensor constant een oogje in het zeil.

Op het einde van de naad snijdt de degelijke automatische draadafsnijder de spoel- en bovendraad af en trekt deze door naar onder.

In het begin van de naad wordt de persvoet automatisch naar beneden gezet - na het afhechten van de draad worden de boven- en onderdraad indien gewenst afgesneden, de persvoet en de naald worden automatisch omhoog gebracht.

Moeilijk wordt gemakkelijk.

De automatische persvoetdrukregeling voelt de dikte van de stof aan en kan je helpen om makkelijker te werken via de draaifunctie: de naald stopt in de stof, de voet wordt omhoog gebracht naar een hoogte die jij zelf instelt. Handig wanneer je een groot pak stof moet verplaatsen bij appliceren, vrij quilten of het naaien op gordijnen of andere grote naai- of quiltprojecten.

Dankzij de instelbare kniehevel en naaldstopfunctie (al dan niet gecombineerd met de automatische persvoetheffing) heb je steeds je handen vrij om een groot pak stof te draaien of te verplaatsen.

Met de handige knop onder de vrije arm wissel je in enkele seconden de standaard naaldplaat naar de meegeleverde rechtsteek-naaldplaat of HP-naaldplaat. Elke naaldplaat wordt herkend door de machine, waarna de machine meteen de steken uitschakelt die niet geschikt zijn voor die naaldplaat. Ook de lichtste materialen zijn geen enkel probleem meer.

Borduren als geen ander.

Grotere en draad-intensiever borduurwerk in een enkel ontwerp. Ontwerpen importeren en combineren met een totaal van maximaal 200.000 steken. 1000 steken per minuut maximumsnelheid. Verbinden met je PC via USB-stick of USB-kabel. De mogelijkheden in borduren zijn onbeperkt.

Dankzij de grootste borduurgrootte ooit van alle Janome naai- en borduurmachines (230 x 300 mm) biedt de Memory Craft 14000 steeds de perfecte afmeting voor elk borduurproject. Niet minder dan 4 borduurringen zijn standaard inbegrepen.

De ongeëvenaarde steekkwaliteit, typisch voor Janome, is afkomstig van de extreem stabiele en accurate borduurbewegingen die de borduureenheid maakt. Deze borduureenheid heeft afdichten voor stof en vuil en gebruikt niet minder dan 5 kogellagers en 3 geleiders, voor een stille, soepele en duurzame werking. De borduureenheid is uiterst compact en kan worden ingeklapt, zodat je zelfs extra ondersteuning hebt bij het naaien.

Met 350 borduurmotieven die netjes zijn verdeeld in categorieën heb je tal van mogelijkheden en steeds inspiratie.

2- of 3-letter monogrammen zijn volledig ingebouwd in de Horizon.

Dankzij de grootste borduurgrootte ooit van alle Janome naai- en borduurmachines (230 x 300 mm) biedt de Memory Craft 14000 steeds de perfecte afmeting voor elk borduurproject.

Ultra-soepel quilten

Free-motion-quilten is prachtig op de Horizon. Een perfect glad werkoppervlak en dito werktafel is ontworpen om zo soepel mogelijk de stof te laten glijden, zodat jij de mooiste steken uit de machine kan krijgen. De machine heeft hiervoor ook tal van meegeleverde persvoeten. Ook in borduurmodus kan je schitterende resultaten bekomen: er zijn ook tientallen borduurmotieven ingebouwd, van een stand-alone borduurmotief over motieven die prachtig kunnen worden gecombineerd tot kleine motieven die kunnen worden verspreid rond andere motieven.

71trxDnz9BL. AC SL1300             14707 MC 14000 Display 1